Die Welt: Ο Τσίπρας έκανε μεταβολή -Τώρα έρχεται η εκδίκηση - iefimerida.gr

Die Welt: Ο Τσίπρας έκανε μεταβολή -Τώρα έρχεται η εκδίκηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt αναφέρεται στο ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όπως επισημαίνει, «ο πρώην πρωθυπουργός προηγείται μεν ακόμη στις δημοσκοπήσεις των ανταγωνιστών του από τη ΝΔ. Μόνο που το προβάδισμα μίκρυνε πολύ. Η ριζοσπαστική αριστερά προηγείται μόλις κατά 2%, το πολύ 3%. Αυτό δεν είναι προβάδισμα πάνω στο οποίο θα μπορούσε να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει η εφημερίδα του Βερολίνου, σχολιάζοντας ότι «ο Τσίπρας έκανε τη μεταβολή. Τώρα έρχεται η εκδίκηση. Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του».

Όπως εκτιμά ο αναλυτής της Die Welt, «το ερώτημα τώρα είναι με ποιον θέλει (σ.σ.: ο Τσίπρας) να σχηματίσει συνασπισμό», υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις εκλογές, δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του. Μάλλον μία νίκη δεν αρκεί ούτε καν για δικομματικό συνασπισμό, εκτιμούν Έλληνες παρατηρητές. Η χώρα χρειάζεται προφανώς έναν τρικομματικό συνασπισμό», σημειώνει η Welt.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας εκλογές 2015 ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ