Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo! [εικόνες] - iefimerida.gr

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 40χρονη Μαρίσα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, μια γυναίκα με απολαβές που άγγιξαν το 2014 τα 42 εκατ. δολ., ξαναπαίζει το ρόλο της σούπερ γυναίκας.

Μητέρα ήδη ενός παιδιού τριών ετών, η Μάγιερ είναι ξανά έγκυος και μάλιστα ετούτη τη φορά με δίδυμα κορίτσια. Η 40χρονη αναμένεται να γεννήσει τον Δεκέμβριο. Στο άκουσμα της είδησης μάλιστα, οι μετοχές της Yahoo! σημείωσαν πτώση.

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ίδια η 40χρονη από την πλευρά της έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να περιορίσει την άδεια μητρότητάς της σε... μόλις δύο εβδομάδες. «Και πολλές είναι», λένε οι κακές γλώσσες που θυμούνται ότι την προηγούμενη φορά που είχε γεννήσει, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Μάγιερ είχε λείψει από τη δουλειά μόνο μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τότε έντονες επικρίσεις. Για τους απλούς υπαλλήλους στη Yahoo! ωστόσο τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς οι γυναίκες μπορούν να παίρνουν άδεια μητρότητας έως και 16 εβδομάδες και οι άνδρες άδεια πατρότητας έως και οχτώ.

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η ισχυρή γυναίκα της Yahoo! είναι παντρεμένη από το 2009 με τον Zachary Bogue, έναν επιχειρηματία σε εταιρείες start-ups και η εγκυμοσύνη της συμπίπτει με μια δύσκολη εποχή για τον γίγαντα-επιχείρηση που διευθύνει. Πράγματι, ετοιμάζεται να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στον έτερο γίγαντα των τηλεπωλήσεων της Κίνας Alibaba ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση αν θα διατηρήσει τη θέση της στο Yahoo! Ιαπωνίας. «Επειδή αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για την Yahoo!, θα διαχειριστώ την εγκυμοσύνη όπως έκανα και για το πρώτο μου παιδί πριν από τρία χρόνια, παίρνοντας πολύ μικρή άδεια και συνεχίζοντας να εργάζομαι» έγραψε η Mayer στο μπλογκ της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρίσα Μάγιερ Yahoo! έγκυος μετοχή πέφτει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ