UNESCO για την καταστροφή του ναού στην Παλμύρα: Εγκλημα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά - iefimerida.gr

UNESCO για την καταστροφή του ναού στην Παλμύρα: Εγκλημα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θλίψη για τη μεγάλη πολιτιστική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε στο ναό του θεού Βήλου στην Παλμύρα τονίζει η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα.

Με ανακοίνωση της σχολιάζει ότι η καταστροφή του αρχαιολογικού μνημείου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, αποτελεί ένα έγκλημα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.«Μπροστά σ' αυτό το νέο έγκλημα πολέμου, η UNESCO επαναλαμβάνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει ό,τι μπορεί να σωθεί, με έναν αγώνα χωρίς έλεος εναντίον του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών», τονίζει η Ιρίνα Μπόκοβα.

Κλείνοντας την δήλωση της πρόσθεσε επίσης ότι, «Όποιος πηγαίνει στην Παλμύρα θα θυμάται για πάντα μια πόλη που αντανακλά από μόνη της την αξιοπρέπεια όλου του συριακού λαού, η οποία ενσαρκώνει τα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητας. Η καθεμιά από αυτές τις επιθέσεις μας καλεί να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερο την κληρονομιά της ανθρωπότητας, στα μουσεία, στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, στα σπίτια μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα Παλμύρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ