Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ τη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ: «Υπάρχει και η επομένη των εκλογών...» - iefimerida.gr

Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ τη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ: «Υπάρχει και η επομένη των εκλογών...»

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν με ενδιαφέρον την είδηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατεβαίνει στις εκλογές και πλέον έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για το εάν, ποιοι και πότε από τα στελέχη του θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

«Το είχαμε μάθει, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα το πράξει τελικά» λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν καλούνται να σχολιάσουν την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην κατέλθει το ΚΙΔΗΣΟ στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες για την ουσιαστική διάλυση του κόμματος Παπανδρέου είχαν φτάσει 3-4 φορές το τελευταίο διάστημα στη Χ. Τρικούπη. Ιδίως μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών με το ΠΑΣΟΚ, αρκετοί εκτιμούσαν ότι «έχασε την τελευταία ευκαιρία, τώρα δύσκολα θα κατέβει στις εκλογές».

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή ο Παπανδρέου ουσιαστικά «κάνει κίνηση καλής θέλησης», απελευθερώνοντας τους ψηφοφόρους του ΚΙΔΗΣΟ να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως στη Χ. Τρικούπη κρατούν χαμηλούς τόνους για το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών και σημειώνουν: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, έχουμε ανοικτές πόρτες για κάθε πρόσωπο που θεωρεί εαυτόν ως σοσιαλδημοκράτη και τους καλούμε να γυρίσουν σπίτι τους». Η εκτίμηση είναι ότι κάποιοι εξ αυτών θα το πράξουν, αλλά ακόμη τίποτε δεν έχει κριθεί.

«Ετσι κι αλλιώς τα περιθώρια να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις ήταν από μηδενικά ως ελάχιστα. Τώρα που τα ψηφοδέλτια βρίσκονται στην τελική τους φάση, είναι ακόμη μικρότερα. Φυσικά και δεν μπορούμε να κόψουμε εκλεγμένους βουλευτές. Αν προκύψει πάντως θέμα, θα δούμε τι μπορούμε να σώσουμε την τελευταία στιγμή» λένε στελέχη της Χ. Τρικούπη.

Το πιθανότερο πάντως είναι οι όποιες διεργασίες να μετατεθούν για την επαύριο των εθνικών εκλογών. «Υπάρχει και η 21η Σεπτεμβρίου» λέει στο iefimerida.gr συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, προσθέτοντας: «Εχουμε μπροστά μας συνέδριο, το ενδεχόμενο μεγάλων κυβερνητικών σχημάτων...», κλείνοντας έτσι το μάτι στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με μεμονωμένα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ.

Πάντως, όπως διαβεβαιώνουν από τη Χ. Τρικούπη, ειδικά από χθες, ένα κομμάτι της βάσης του ΚΙΔΗΣΟ «κινείται απελευθερωμένα πια» και ίσως και κατά τη διάρκεια της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση με πρώην βουλευτές, όπως οι Φραγκίσκος Παρασύρης, Αγγελος Τόλκας, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μάκης Βουδούρης κ.α. η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα σύντομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΠΑΣΟΚ κιδησο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ