Σόιμπλε:«Έχουμε κοινή θέση με Γαλλία και Γερμανία» - iefimerida.gr

Σόιμπλε:«Έχουμε κοινή θέση με Γαλλία και Γερμανία»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τις τελευταίες ενδείξεις να οδηγούν προς την κατεύθυνση μιας «γενναίας παρέμβασης» στο χρέος της Ελλάδας, το ύψος της οποίας δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και το 50%.

Το κυρίαρχο σενάριο αυτή τη στιγμή κάνει λόγο για ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% στην αξία των ελληνικών ομολόγων, συνδυασμένο με μια δέσμη μέτρων στήριξης των τραπεζών αλλά και των κρατών του Νότου που ταλανίζονται από την κρίση.

Το όλο σχέδιο στηρίζεται στη διεύρυνση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κι αυτό είναι που ξεκαθαρίστηκε και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των υπουργών του G20 στο Παρίσι. Εκεί όπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε πως η Ελλάδα και το πρόβλημα χρέους της θα τεθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και εκεί θα βρεθεί η τελική λύση, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για «άμεση υλοποίηση σε ισχύ όποιων αποφάσεων ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τις τράπεζες ή το EFSF».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τόνισε χαρακτηριστικά χτες ότι «οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους», αλλά παράλληλα διαβεβαίωσε πως «θα έχουν επαρκή χρόνο για να προχωρήσουν στην εφαρμογή των νέων απαιτήσεων και πως αυτές που χρειάζονται βοήθεια θα την έχουν» και συνέχισε:«Είμαστε αποφασισμένοι, Γαλλία και Γερμανία, να κάνουμε από κοινού τα πάντα, ώστε οι διαβουλεύσεις της Ευρωζώνης να στεφθούν από πλήρη επιτυχία.Έχουμε κοινή θέση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ