«Ψάχνει αυτοφωράκια» - Η λέξη του Μεϊμαράκη που έκανε έξαλλο τον Τσίπρα - iefimerida.gr

«Ψάχνει αυτοφωράκια» - Η λέξη του Μεϊμαράκη που έκανε έξαλλο τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή την πρωινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κύριος Τσίπρας θέλει να φύγει και ψάχνει αυτοφωράκια για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει» και πρόσθεσε:
«Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει '40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να' ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».
Δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.

«Μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης»
Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς «ψευτράκος και πονηρούλης» που είπε για τον κ. Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι «μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα».
«Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι «όπως γουστάρει».
Για το μετεκλογικό σκηνικό ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται, τονίζοντας ότι έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι εάν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν και νέες εκλογές.
«Οι κυβερνήσεις συνεργασίες απαιτούν να νερώνουμε τα προγράμματα ιδιαίτερα σε αυτά που θεωρείς δευτερεύοντα ή τριτεύοντα ζητήματα. Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πια ότι απαιτούνται συνεργασίες και γι΄αυτό με βλέπετε πολύ προσεκτικό στις εξειδικεύσεις των προτάσεών μας και των κινήσεών μας γιατί πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες το στόχο μας, αλλά η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμνηνεύσουμε τη δικιά τους ψήφο και ποιον θα κάνουμε συγκυβέρνηση» επισήμανε.
Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα πάρει την εντολή και θα την κρατήσει και για πολλά χρόνια «με μια κυβέρνηση ικανών και αξίων από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους καταβολής».

Απαντώντας, δε, στον Αλέξη Τσίπρα περί νέου και παλιού, σημείωσε ότι ένας νέος μπορεί να έχει παλιά μυαλά ή να είναι φαύλος ή διεφθαρμένος και ένας παλιός μπορεί να έχει ζωντάνια και κέφι για προσφορά.


Η απάντηση του Τσίπρα
«Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια, ούτε για συνεργάτη. Οι βαρώνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια της ήττας», είπε ο κύριος Τσίπρας μιλώντας από τα Χανιά όπου περιοδεύει

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι» και συμπλήρωσε «το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Έκανε δε λόγο για την ανάγκη να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι», δήλωσε περαιτέρω χαρακτηριστικά ο κύριος Τσίπρας.

«Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ