Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - iefimerida.gr

Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι φέτος είχε μεγάλα... μπαμ στις μεταγραφές.

Ο ΠΑΟ πήρε τον Εσιέν νωρίς, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τον Καμπιάσο και η ΑΕΚ απέκτησε τον Μπουονανότε, ενώ ο ΠΑΟΚ επιχείρησε μια μεγάλη μεταγραφή αλλά δίχως να τα καταφέρει. Ωστόσο, με την μεταγραφική περίοδο να έχει λήξει πια και οι ομάδες να έχουν δικαιώμα να αποκτήσουν μόνο ελεύθερους μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα χρήματα ξόδεψαν οι ομάδες για τις μεταγραφές τους.

Δηλαδή πόσα χρήματα έδωσαν σε ομάδες, δίχως να υπολογίζονται τα συμβόλαια του κάθε παίκτη.

Το sdna έκανε σχετικό θέμα σύμφωνα με τις τιμές του transfermarkt:

Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ | iefimerida.gr 0

AEK: Εναν παίκτη πλήρωσε

Οι «κιτρινόμαυροι» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους 9 παίκτες και έβγαλαν από τα ταμεία τους μόλις 160.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών, αλλά μόνο τα χρήματα που δόθηκαν σε συλλόγους. Τα χρήματα που δαπάνησε η ΑΕΚ ήταν για τον Ανδρεόπουλο, καθώς έδωσε 160.000 ευρώ στην Κέρκυρα, ενώ πήρε ως ελεύθερους τους Μπουονανότε, Τζιμπούρ, Αρθο, Γκάλο, Βάργκας, Ντίντακ, Βασιλαντωνόπουλο και δανεικό τον Μπαρόχα!

Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ | iefimerida.gr 1

Παναθηναϊκός: Στο τέλος Αμπέντ!

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό έδωσε 1,55 εκατομμύριο ευρώ για τους Αμπέντ (600.000 ευρώ σε Νιούκαστλ), Λοντ (350.000 ευρώ σε Ελσίνκι), Τελάντερ (300.000 σε Άαλμποργκ) και Ευαγγέλου (300.000 σε Πανιώνιο), ενώ πήρε ως ελεύθερους τους Εσιέν, Βέμερ, Καλτσά, Σάντσεθ και Γιαννακόπουλο.

Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ | iefimerida.gr 2

ΠΑΟΚ: Κοντά στα 6 εκατ. ευρώ

Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη ξοδεύοντας 5.48 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει ριζικά τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας και καινούριο προπονητή. Ο «δικέφαλος» απέκτησε ως ελεύθερο τον Γκάρι Ροντρίγκες και πλήρωσε για τους Τσίμιροτ (1,3 εκατ. Ευρώ σε Σαράγεβο), Λέοβατς (1,3 εκατ. Ευρώ σε Ριέκα), Σάμπο (700.000 ευρώ σε Σπάρτακ Τρνάβα), Ολσεν (650.000 ευρώ σε Μάλμε), Ζάιρο (400.000 ευρώ σε Τρέντσιν), Χαρίσης (400.000 ευρώ σε ΠΑΣ Γιάννινα), Άντονις (330.000 ευρώ σε Σίδνεϊ), Κοροβέσης (300.000 ευρώ σε ΠΑΣ Γιάννινα) και Μαλεζάς (100.000 ευρώ σε Παναιτωλικό). Οι ασπρόμαυροι πάντως κοιτάζουν να πάρουν και ελεύθερο επιθετικό με τον Μπερμπάτοφ να είναι ψηλά στη λίστα, αλλά φαίνεται πως προτιμά την Πρέμιερ Λιγκ.

Super League: Πόσα λεφτά ξόδεψαν στις μεταγραφές Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ | iefimerida.gr 3

Ολυμπιακός: Τα πήρε από το Champions League τα έδωσε για ενίσχυση!

Την μπάνκα, όμως, στη μεταγραφική περίοδο τίναξε ο Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν οι Πειραιώτες από τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League (μαζί με το market pool), ξόδεψε μόνο για τις καλοκαιρινές ενισχύσεις τα 19,6 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα συμβόλαια (πχ. Ο Καμπιάσο αποκτήθηκε ως ελεύθερος αλλά έχει ετήσιο συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ).

Οι ερυθρόλευκοι έκανε τη μεγάλη κίνηση με τον ελεύθερο Καμπιάσο, αλλά free ήταν και οι: Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Μπεν, Λόρια, Πουλίδο, Παντελάκης και Τζανδάρης. Ο Ολυμπιακός πήρε δανεικούς τους Φελίπε Πάρντο (2,5 εκατ. Ευρώ, Μπράγκα), Φινμπόγκασον (1 εκατ. Ευρώ, Σοσιεδάδ), ενώ έβαλε το χέρι στην τσέπη και για τους: Ιντέγιε (6 εκατ. Ευρώ, Γουέστ Μπρομ), Μιλιβόγεβιτς (2,3 εκατ. Ευρώ, Αντερλεχτ), Καπίνο (2 εκατ. Ευρώ, Μάιντζ). Ντα Κόστα (2 εκατ. Ευρώ, Σίβασπορ), Σέμπα (1,8 εκατ. Ευρώ, Εστορίλ), Γούτας (800.000 ευρώ, Ξάνθη), Μαρτίνες (700.000 ευρώ, Παναιτωλικός) και Γιαννιώτας (500.000 ευρώ, Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Οπως αναφέραμε και παραπάνω τα χρήματα είναι που ξόδεψαν συνολικά οι ομάδες για μεταγραφές και δεν υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών, αλλά μόνο τα χρήματα που δόθηκαν σε συλλόγους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ