Γιατί έβαλε βέτο στο ντιμπέιτ για 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά - iefimerida.gr

Γιατί έβαλε βέτο στο ντιμπέιτ για 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά

EUROKINISSI--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ενώ όλα τα κόμματα συμφώνησαν να διεξαχθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε βέτο.

Ο λόγος είναι ότι, όπως εξήγησε η Φώφη Γεννηματά στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, εκείνη την ημέρα έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και είναι δύσκολο να αλλάξει την ημερομηνία.

Ετσι αντιπρότεινε να διεξαχθεί το debate την Τρίτη 8 ή την Τετάρτη 9 του μηνός. Η κα Γεροβασίλη ζήτησε χρόνο να απαντήσει προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα, κάτι που έχει ήδη πράξει.

Πάντως η πρώτη συνεννόηση των γραφείων Τύπων των κομμάτων είχε καταλήξει σε δύο ντιμπέιτ: Στην πρώτη τηλεμαχία, που θα φανεί σε λίγες ώρες αν θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ή όπως ζητά η κα Γεννηματά 8 ή 9 του μηνός, θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει «μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά, σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2012, καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξαν τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ