Λαφαζάνης: Βλέπω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Βλέπω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Η ουσία είναι ότι τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης, της νέας μνημονιακής συναίνεσης, θα συγκυβερνήσουν, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε ποιες παραλλαγές, στην επόμενη Βουλή. Βλέπω περισσότερο πιθανό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Στη βάση της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι: «Ανάπτυξη με μνημόνιο δεν υπάρχει. Απεδείχθη αυτό πέντε χρόνια τώρα, θα αποδειχθεί και τα επόμενα 3 χρόνια», ενώ συμπλήρωσε πως είναι μεγάλο λάθος και συνοδεύεται από μία απίστευτη και αφόρητη τρομοκρατία η διατύπωση ότι τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα φέρει επίσης μνημόνιο.

«Όχι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που δεν θα είναι μία επιστροφή, θα είναι μία συγκρότηση νέου νομίσματος δεν σημαίνει καθόλου μνημόνιο. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο. Είναι μία προϋπόθεση. Είναι ένα μέσον για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα, πρώτα απ’ όλα, να δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Όλες οι οικονομίες του κόσμου στηρίζονται στο εθνικό τους νόμισμα για να παρέχουν ρευστότητα και να τονώνουν την εθνική τους δραστηριότητα. Η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα δεν την έχει.», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όσο για την πιθανότητα μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να επιφέρει συνεχείς υποτιμήσεις του νομίσματος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε αρνητικά.

«Μπορεί, βεβαίως μαζί με το εθνικό νόμισμα να πάμε σε μια περιορισμένη υποτίμηση, όπως φαντάζομαι», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε, «αυτή η υποτίμηση δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Θα τονώσει την ελληνική οικονομία και θα δώσει ώθηση σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ