Mπηχτές Σόιμπλε: Δεν γίνονται εύκολα τα πράγματα όταν ζητάς τη γνώμη του λαού - iefimerida.gr

Mπηχτές Σόιμπλε: Δεν γίνονται εύκολα τα πράγματα όταν ζητάς τη γνώμη του λαού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαίνεσε τις προσπάθειες της Ισπανίας να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνοντας πως η χώρα αποδεικνύει ότι η πολιτική της ευρωζώνης για βοήθεια, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, έχει αποτέλεσμα.

«Η Ισπανία είναι το καλύτερο επιχείρημά μας ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα σωστά», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια συνάντηση γερμανικών-ισπανικών επιχειρήσεων που οργάνωσαν τα επιμελητήρια των δύο χωρών, στην οποία βρέθηκε επίσης και ο Ισπανός υπουργός Λουίς Ντε Γκίντος.

Η Ισπανία έδωσε υποσχέσεις και τις τήρησε, τόνισε ο Schaeuble σε μια συγκαλυμμένη κριτική προς την Ελλάδα, αναφέρει το Dow Jones Newswires, η οποία δεν έχει εφαρμόσει πάντα τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσε, με αντάλλαγμα τα δύο προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα είπε ότι "οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν "διευκολύνονται" όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Στην Ισπανία, "η επιτυχία είναι προφανής, μπορεί να αποδειχθεί", δήλωσε ο Schaeuble. Ο De Guindos δήλωσε πως η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται ξανά και το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας θα φθάσει σχεδόν το 2% φέτος.

"Η κρίση ήταν σκληρή και βαθιά. Έχει αποδειχθεί ότι τα λάθη έχουν συνέπειες. Έχουμε βγει από την ύφεση αλλά δεν έχουμε αφήσει ακόμη την κρίση πίσω μας", τόνισε ο De Guindos.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ