Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν και δεύτερο ναό στην Παλμύρα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν και δεύτερο ναό στην Παλμύρα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα μέρος ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς στην Παλμύρα της Συρίας, ανέφερε προ ημερών το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας.

Η είδηση ότι το ισλαμικό κράτος έβαλε στο στόχαστρό του τον Ναό του θεού Βήλου, ένα κτίριο της ρωμαϊκής εποχής επιβεβαιώνεται και από δορυφορικές φωτογραφίες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την καταστροφή του κύριου κτιρίου του ναού του Βήλου καθώς και μιας σειράς κιόνων» που τον περιέβαλε, ανέφερε το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR), παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και τις δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν από και μετά την έκρηξη.Από τον ναό που ολοκληρώθηκε το 32 μ.Χ. έχει μείνει μόνο το τείχος του περιβόλου.

Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν και δεύτερο ναό στην Παλμύρα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για την δεύτερη καταστροφή ναού στην Παλμύρα από τους τζιχαντιστές. Την 23η Αυγούστου η ISIS είχε καταστρέψει ολοσχερώς με εκρηκτικά τον ναό του Βάαλ, ανατινάσσοντας τον σηκό, το εσωτερικό τμήμα του ναού, ενώ οι κίονες που τον περιέβαλαν κατέρρευσαν.

Το μένος του Ισλαμικού Κράτους για τα πολιτισμικά μνημεία ήταν τέτοιο που τους έστρεψε ακόμα και κατά του 82χρονου Χάλεντ αλ Ασάαντ, του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, τον οποίο δολοφόνησαν μία εβδομάδα πριν καταστρέψουν τον ναό του Βάαλ.

Οι τζιχαντιστές ισοπέδωσαν και δεύτερο ναό στην Παλμύρα -Φωτογραφίες ντοκουμέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ