Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον τηλεοπτικό χρόνο -Τι θα γίνει με τα ντιμπέιτ - iefimerida.gr

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον τηλεοπτικό χρόνο -Τι θα γίνει με τα ντιμπέιτ

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο είναι ακόμα ένα πεδίο διαφωνίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η αρχική πρόταση, με την οποία συμφώνησε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο τηλεοπτικός χρόνος να κατανεμηθεί με συνδυασμό κριτηρίων την κοινοβουλευτική δύναμη (κατά 60%) και την εκλογική δύναμη (κατά 40%).

Η πρόταση αυτή όμως δεν βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ με το γαλάζιο στρατόπεδο να υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πλασματικά ποσοστά τηλεοπτικού χρόνου, αναντίστοιχα με τη δύναμη των κομμάτων, ενώ επικαλέστηκε την πρακτική που είχε υιοθετηθεί κατά το παρελθόν, η οποία, τόνισε, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο αναλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ανέφερε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε κατανεμηθεί σχεδόν ισομερώς ο χρόνος ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιλέγει ότι τότε η κατανομή έγινε με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εθνικών εκλογών, στις οποίες η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν μόλις 3 μονάδες. Από τη Ν.Δ. ζητήθηκε, επίσης, να μη μετρήσουν στον υπολογισμό του προεκλογικού τηλεοπτικού οι εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.

Τα ντιμπέιτ

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επαφές ενόψει της διενέργειας ντιμπέιτ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν δύο τηλεμαχίας και κάνουν λόγο για καλό κλίμα ανάμεσα στα δυο κόμματα, παραπέμποντας σε νέα επικοινωνία ανάμεσα στα δύο γραφείου Τύπου τις επόμενες ώρες, οπότε και θα αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην πρόταση της ΝΔ για δύο τηλεμαχίες το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα δεύτερο ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη, δηλώνουν ανοιχτοί και διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε όσα συμφωνηθούν, χωρίς να θέτουν αριθμητικό όριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015 Τηλεμαχίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ