Γεννηματά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών - Δεν μπορούν Τσίπρας-Μεϊμαράκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Γεννηματά: Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών - Δεν μπορούν Τσίπρας-Μεϊμαράκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών. Ηρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την Κοζάνη όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στον «γάμο» με την ΔΗΜΑΡ επεσήμανε: «Το πρώτο βήμα έγινε. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεργαζόμαστε, συμπορευόμαστε. Δημιουργήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είμαστε συνοδοιπόροι πολλά χρόνια». Υπογράμμισε ότι «η συμπαράταξη αυτή είναι απολύτως αναγκαία, είναι εθνική ανάγκη για τον τόπο» και η συνεργασία «είναι στρατηγικής σημασίας, δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας».

Η Φώφη Γεννηματά διερωτήθηκε «Ο κ. Μειμαράκης μπορεί; ΟΧΙ. Με ευθύνη της παράταξης του φτάσαμε έως εδώ» και αναφέρθηκε στα «Ζάππεια» 1,2,3 αλλά και στην «καταστροφική 5ετία της ΝΔ την περίοδο Καραμανλή, 2004-2009. Οπως είπε «σήμερα η ΝΔ κάνει άλματα προς τα πίσω» και «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ., διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».

Μάλιστα κατηγόρησε τον Ευ. Μεϊμαράκη ότι «τολμά να ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» ενώ, όπως είπε «τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους»

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Ο ειδικός φόρος Τσίπρα, μπαίνει πλέον παντού. Από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα».

Τόνισε ότι «κάθε κάρτα ανεργίας θα έχει την δική του υπογραφή γιατί αυτός κατέστρεψε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 18.000 νέες απολύσεις ως συνέπεια των capital controls» και πως «οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι οι βίαιες και άδικες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν την υπογραφή Τσίπρας».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ «για να κάνουμε μια νέα αρχή . Να ξαναφέρουμε την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας, μαζί με το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο» αλλά και για να «δώσουμε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δωσίλογους και προδότες».

Οπως υποστήριξε «είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό. Ό, τι είπαμε έγινε, ό, τι θα πούμε θα γίνει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επιπλέον ότι θέτει ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του 3ου μνημονίου όπως τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης των αγροτών, τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την επιβάρυνση με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, σε ιδιωτικά σχολεία, κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ