Η Πρωτοψάλτη παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του Ψινάκη - iefimerida.gr

Η Πρωτοψάλτη παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του Ψινάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η αν. Υπουργός Τουρισμού κυρία Αλκηστις Πρωτοψάλτη διαχωρίζοντας τη θέση της από την «φρασεολογία που προσβάλει το ήθος της» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του Ηλία Ψινάκη.

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σέβομαι τους Έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο» καταλήγει η ανακοίνωση της Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Υπενθυμίζεται ότι Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατηγορεί τον Ψινάκη για «σεξιστική αθλιότητα» έπειτα από όσα δήλωσε πριν από τη συναυλία στο Μαραθώνα με την υπουργό Τουρισμού, Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Εκανε λόγο για προσβλητικές συμπεριφορές και ζήτησε από τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρουν θέση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ψινάκης είχε καταφερθεί εναντίον εκείνων που δεν ήθελαν να γίνει η συναυλία στον Μαραθώνα και είχε πει από μικροφώνου: «Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ... που εμποδίζουν πάρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα». Και είπε το αμίμητο: «Γι' αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων:

«Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου! Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της. Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ψινάκης Πρωτοψάλτη αρχαιολόγοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ