Die Welt: Ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του - iefimerida.gr

Die Welt: Ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σχολιάζοντας την απώλεια δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του, γράφει η γερμανική εφημερίδα, λίγες ημέρες πριν οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες.
Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, είχε σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ, τώρα όμως κλείνει επικίνδυνα η ψαλίδα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποιεί η Die Welt.

Η γερμανική εφημερίδα στηρίζει την επιχειρηματολογία της στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όπως τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Αριστεράς καταλαμβάνει 22,2% και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας 21,2%.

Mέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών (20 Σεπτεμβρίου) μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, επισημαίνει η εφημερίδα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει μεγάλο πρόβλημα. Η Die Welt υπογραμμίζει επίσης ότι καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα θα διαδραματίσει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο κυμαίνεται στο 7%.

«Αρχικά, το σχέδιο του Τσίπρα ήταν να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Στην πορεία όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Το μεγάλο ερώτημα είναι επίσης με ποια κόμματα θα συνεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Λαϊκή Ενότητα υπό τον άλλοτε υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που τάσσεται κατά της μνημονιακής πολιτικής, ούτε και με τη ΝΔ, που σύμφωνα με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα αντιπροσωπεύει το παλαιό.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ