Φάιμαν: Η ΕΕ να οργανώσει κέντρα σε Ελλάδα και Ιταλία και να λύνει εκεί τα ζητήματα ασύλου - iefimerida.gr

Φάιμαν: Η ΕΕ να οργανώσει κέντρα σε Ελλάδα και Ιταλία και να λύνει εκεί τα ζητήματα ασύλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τα ρεύματα προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα και δεν έχει κανένα νόημα η κάθε χώρα να υψώνει συρματοπλέγματα, τείχη και πύργους για σκοπιές, αλλά η ΕΕ πρέπει να οργανώσει κέντρα στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να λύνει ήδη εκεί τα ζητήματα του ασύλου.

Αυτό τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "΄Εστεραιχ".

Όπως προσθέτει, εκείνοι που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου θα πρέπει να στέλνονται πίσω άμεσα και οι άλλοι να κατανέμονται δίκαια μεταξύ των χωρών-μελών, κάτι που η Αυστρία ζητάει εδώ και καιρό και η οποία στο μεταξύ δεν είναι μόνη της, ενώ ο ίδιος πρόκειται να ξεκινήσει μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μια πρωτοβουλία για μία δεσμευτική ποσόστωση, αυξάνοντας σαφώς τις πιέσεις, με την πρωτοβουλία αυτή να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον, καθώς η Αυστρία συγκαταλέγεται στους καθαρούς πληρωτές, ο καγκελάριος απαιτεί, όπως σημειώνει, να γίνεται τότε μόνον συγχρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Βαλτικής, όταν υπάρχει από την πλευρά τους και η προθυμία για την επαρκή απορρόφηση αιτούντων άσυλο.

Στην ίδια συνέντευξη του, ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει την ανάγκη μιας εντολής από τον ΟΗΕ με την οποία η ΕΕ θα μπορεί να αναλάβει επί τόπου ενεργό δράση στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, δράση της οποίας η μορφή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, ενώ όταν υπάρξει τέτοια εντολή από τον ΟΗΕ μπορεί να συμμετάσχει και η Αυστρία, κυρίως στον ανθρωπιστικό τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέρνερ Φάιμαν κεντρα προσφυγων άσυλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ