H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τραγικός θάνατος του 17χρονου μετανάστη και η συμπλοκή των ανδρών του λιμενικού με τους δουλεμπόρους, το πρωί του Σαββάτου ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Από το πρωί η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολιορκίας, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία απίστευτη απόβαση - εισβολή μεταναστών, που δεν έχει προηγούμενο.

Μόνο σήμερα το πρωί, ο αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι στη νησί αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.000 μετανάστες, με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0



Η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκρηκτική, με τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα των κατοίκων της πόλης να ασφυκτιούν, βλέποντας την πόλη τους, να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών.

Η πόλη της Μυτιλήνης τελεί εδώ και λίγες ημέρες υπό κατάληψη, αφού εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν καταληφθεί από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται καταγής.

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1



Αγανακτισμένοι με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό είναι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, αφού θεωρούν ότι μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, παραμένει ένας απλός θεατής των γεγονότων.

Όπως και να έχει το θέμα, η αλήθεια είναι ότι επί των ημερών του η Λέσβος, διανύει μία από τις χειρότερες εποχές της ιστορίας της.

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2



Νεκρός 17χρονος μετανάστης στη Σύμη

Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν τουλάχιστον 60 παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός ενώ βρέθηκε νεκρός ένας 17χρονος μετανάστης.

Άλλοι 2.500 μετανάστες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3



Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.488 μετανάστες.

H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
H Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας -«Bούλιαξε» από 4.000 μετανάστες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Πηγή: lesvosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος μετανάστες Λιμενικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ