Μήνυση εναντίον 10 κατασκευαστών για τα μπουτόν start stop - iefimerida.gr

Μήνυση εναντίον 10 κατασκευαστών για τα μπουτόν start stop

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις ΗΠΑ: όπως γράφτηκε στο www.carzine.gr πριν από μερικές ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Los Angeles επιδόθηκε μια μαζική καταγγελία εναντίον 10 αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο λόγος είναι ο κίνδυνος που προκύπτει από την αντικατάσταση στα σύγχρονα μοντέλα των συμβατικών κλειδιών από μπουτόν start stop.

Σύμφωνα με την καταγγελία από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα που να σβήνει τον κινητήρα υπάρχει περίπτωση να μένει σε λειτουργία, εφόσον δεν τον σβήσει ο οδηγός και να υπάρχει έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα. Η οποία πάντα σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 13 θανάτους και πολλές επιπλοκές υγείας. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν τα αυτοκίνητα σταθμεύουν σε κλειστά γκαράζ που γειτνιάζουν με κατοικίες, με αποτέλεσμα να περνά σε αυτές το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται από τους κινητήρες που όπως είπαμε παραμένουν σε λειτουργία.

«Με την καταγγελία αυτή θέλουμε να αναγκάσουμε τους κατασκευαστές να διορθώσουν αυτήν την παράλειψη», αναφέρει σε δήλωσή της η δικηγόρος Martis Alex, «καθώς υπάρχουν συστήματα που σβήνουν αυτόματα τον κινητήρα έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρχει κάποια δραστηριότητα από πλευράς οδηγού».

Η καταγγελία έχει γίνει εναντίον των BMW- Mini, Mercedes, Fiat- Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai- Kia, Nissan, Toyota και Volkswagen, ενώ είναι γεγονός πως δεν θα στεκόταν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου πλην των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες έχει στηθεί μια βιομηχανία καταγγελιών και μηνύσεων με αποκλειστικό στόχο την καταβολή αποζημιώσεων και βέβαια τον πλουτισμό των δικηγορικών εταιρειών. Στόχος δεν είναι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά όλες ανεξαρτήτως οι εταιρείες, τα προϊόντα των οποίων έχουν κάποια παράλειψη κυρίως σε ότι αφορά τις προειδοποιήσεις χρήσης τους, που σε πολλές περιπτώσεις νομίζεις ότι απευθύνονται σε χαζούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο κουμπί start stop
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ