«Μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη», αλλά.... -Ο Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Τσίπρα - iefimerida.gr

«Μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη», αλλά.... -Ο Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να μην συμμετέχει στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και να προβληματίζεται ιδιαίτερα για το πολιτικό του μέλλον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε πριν λίγο την υποψηφιότητά του με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των 53, ακουγόταν το τελευταίο διάστημα ότι το σκέπτεται σε ότι αφορά το αν θα βρίσκεται στις λίστες των εκλογών. Ωστόσο, ο ίδιος, πριν από λίγα λεπτά, από το βήμα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τέλος σε όλα αυτά α σενάρια.

«Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Και συμπλήρωσε: «Παραμένουν σύντροφοι μας (όσοι έφυγαν όπως ο Αντρέας Καρίτζης) και αυτό πρέπει να το λέμε. Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε καλά σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί».

Ωστόσο, από ο κ. Τσακαλώτος, δεν παρέλειψε να πετάξει και τα «καρφιά» του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ηταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις γι σημαίνει συλλογική ηγεσία», είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ. «Ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας», συνέχισε, αφού όπως είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε άλλους έχτισε πάνω στο δίλημμα μνημονιακός - αντιμνημονιακός. «Αν δεν είμαστε Αριστεροί που εμμένουμε σε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Μπορούμε να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε έναν υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες (πχ για τα κόκκινα δάνεια)'Το πρόγραμμα να μην ειναι το πρόγραμμα του μνημονίου», είπε υποστηρίζοντας οτι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις πέραν της συμφωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην ΥΠΟΙΚ, είπε ακόμη ότι όταν έλεγε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς φορολόγηση του πλούτου, οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τότε «θα χάσουμε ψήφους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ