Στην αντεπίθεση η Ελληνικός Χρυσός,προσφεύγει κατά Σκουρλέτη - iefimerida.gr

Στην αντεπίθεση η Ελληνικός Χρυσός,προσφεύγει κατά Σκουρλέτη

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφυγές σε βάρος της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη να σταματήσει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές κατέθεσε η Εταιρία Ελληνικός Χρυσός και 4 σωματεία Εργαζομένων, ζητώντας όχι μόνο το πάγωμα της απόφασης, αλλά και την ακύρωσή της.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη να ανακαλέσει την έγκριση των τεχνικών μελετών των εγκαταστάσεων είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων. Οι δοκιμές ωστόσο έγιναν στην Φιλανδία, στην εταιρία Outotec η οποία έχει την τεχνογνωσία και αφού εστάλησαν σε αυτή 20 τόνοι κοιτασμάτων.

Χθες, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ δικαίωσε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, καθώς είπε ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας, ασκώντας έτσι άμεση επιρροή στην υπουργική απόφαση...

“Είναι προφανές –σημειώνει η Ελληνικός Χρυσός- ότι η συγκυρία και οι δημόσιες προσβολές που δέχεται η εταιρεία συνιστούν παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά η οποία «αιτιολογείται» από την πολιτική σημασία που έχει δοθεί εκ μέρους συγκεκριμένων προσώπων στην διακοπή της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας” ανάφερει η εταιρία, αφήνοντας σαφείς πολιτικές αιχμές. Επιπλέον η εταιρία υποστηρίζει στην προσφυγή της ότι με την υπουργική απόφαση παραβιάζονται οι αρχές της διάκρισης των εξουσιών και της αναλογικότητας, και πως παραβιάζει νόμο του 2004 περί αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής.

Από την πλευρά τους τα τέσσερα Σωματεία εργαζομένων υπογραμμίζουν ότι η επένδυση των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου είχε τεθεί στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΠΑΠΕΝ. Όπως λένε, η ηγεσία του ΠΑΠΕΝ, αντιμετώπιζε εξαρχής την επένδυση με προκατάληψη και καχυποψία και επιδίωκε την ματαίωση της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ