Ρουμπινί: Η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει ποτέ αν δεν της γίνει γενναία ελάφρυνση χρέους - iefimerida.gr

Ρουμπινί: Η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει ποτέ αν δεν της γίνει γενναία ελάφρυνση χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Πιέρ Μοσκοβισί έκλεισαν αμέσως την κουβέντα όταν αναφέρθηκε το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους. Δεν το συζητούν καν. Ωστόσο, ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί έχει εντελώς άλλη άποψη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ευημερήσει, χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της, εκφράζει για μια ακόμη φορά ο διάσημος Αμερικανός
«Η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση», σχολιάζει από την πλευρά του ο Ρουμπινί.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ακόμη κι η Ελλάδα εφαρμόσει μια ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα, δεν θα μπορέσει να επιλύσει όλα της τα προβλήματα.

Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων μπορεί να βελτιώσει τη δυναμική της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά σίγουρα, μόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της. Για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους της, επιμένει ο Ρουμπινί. Εστιάζοντας στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο διάσημος οικονομολόγος εξυμνεί τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, Ιρλανδία και Ισπανία είναι δύο χώρες που αξίζει να αναβαθμιστούν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Ο λόγος; Η εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που ακολούθησαν και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ