Σε διάλυση η Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήθηκαν 24 μέλη - iefimerida.gr

Σε διάλυση η Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήθηκαν 24 μέλη

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση τους υπέβαλλαν 24 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης, με τους 15 που ανήκαν στην Αριστερή Πλατφόρμα να προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα.

Τα 15 στελέχη σε κοινή τους δήλωση τονίζουν ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν ένα νέο Μνημόνιο και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το «περήφανο και μαζικό όχι» στο δημοψήφισμα μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.
Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ως μέλη της ΝΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Αζούδης Θόδωρος, Αναστασιάδης Νίκος, Αθανασιάδου Μυρσίνη, Βοσκόπουλος Γιώργος, Γκίγκας Μάκης, Μαλαχτάρης Παύλος, Μοναστηρίδης Μηνάς, Μορέλλας Βασίλης, Ρασπάκου Σούλα, Σουλτανίδου Χριστίνα, Στακτόπουλος Παναγιώτης, Σταματόγιαννη Κική, Ταρπάγκος Ανέστης, Χατζηαριστεράς Δημήτρης, Ψωμά Νίκη.

Παραιτήθηκαν άλλοι 9 της ομάδας των «53»

Την ίδια ώρα, την παραίτησή τους επέβαλλαν ακόμη 9 μέλη, που κινούνται στο κλίμα της ομάδας των «53», χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώνουν την ένταξη τους στον πολιτικό σχηματισμό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι και ο Νίκος Σαμανίδης, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ήταν ο τελευταίος γραμματέας της οργάνωσης του παλαιού Συνασπισμού, αλλά και της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου παραιτήθηκε από τη θέση αυτή και έκτοτε δεν αναπληρώθηκε. Ο κ. Σαμανίδης αποχωρεί και από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα.

Οι παραιτηθέντες ασκούν κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και κάνουν λόγο για ακύρωση της επιλογής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ