«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] - iefimerida.gr

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νεαρή κοπέλα κατέγραψε την προσπάθεια της να ξεφύγει από την ανορεξία για να δώσει το παράδειγμα σε όλους όσοι υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές.

Η Amalie Lee μοιράστηκε φωτογραφίες με το σώμα της πριν και μετά από την αρρώστια της στο Instagram, με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από τέτοιου είδους αρρώστιες.

Η ιστορία της με τη νευρική ανορεξία ξεκινά το 2012 και είχε όλες τις τραγικές συνέπειες της αρρώστιας. Κάθε μέρα έχανε περισσότερο βάρος, μέχρι που φαίνονταν τα κόκαλά της, ενώ ο μεταβολισμός της αυξήθηκε τόσο που υπέφερε από νυχτερινές εφιδρώσεις και ακραίους πόνους πείνας.

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οταν κατάλαβε πως είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο αποφάσισε να ακολουθήσει θεραπεία και να έχει ιατρική φροντίδα. Αρχικά θα έπρεπε να καταναλώνει τουλάχιστον 3.000 θερμίδες ημερησίως, παράλληλα με καθιστική ζωή, μόνο και μόνο για να πάρει 0,5 κιλά την εβδομάδα.

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το 2014, μετά από έρευνα για την ασθένεια, ξεκίνησε ένα blog για να ενημερώσει και να ενώσει όλους όσοι αγωνίζονται με τις διατροφικές διαταραχές.

«Πέρασα μια καταθλιπτική φάση στην εφηβεία μου, με την αντίληψη για τον εαυτό μου να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα. Ηθελα απλά να εξαφανιστώ», αναφέρει η Amalie και συνεχίζει:

«Δεν το έκανα για να γίνω μοντέλο, ήταν ένας τρόπος για να αντιμετωπίσω την κατάσταση».

«Είχα παράξενους κανόνες, τι επέτρεπα στον εαυτό μου να φάει, πότε ακόμα και τι κουτάλι θα χρησιμοποιεί. Ετσι, αισθανόμουν πως είχα τον έλεγχο, ενώ στην πραγματικότητα τον είχα χάσει», προσθέτει.

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Amalie δεν αποκαλύπτει το βάρος της γιατί πιστεύει πως έτσι θα βοηθήσει τους υπόλοιπους πάσχοντες.

Οπως λέει, η διατροφική διαταραχή δεν ήθελε να είναι η ταυτότητά της. «Δεν θέλω να είναι το κορίτσι με την ανορεξία», δηλώνει, τονίζοντας πως τότε ένιωθε κουρασμένη και άρρωστη.

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Από το 2014, το βάρος έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς να υποτροπιάζει, αν και χρειάζεται να ανακτήσει και την διανοητική της δύναμη.

«Διάβασα και εκπαιδεύτηκα επάνω στο θέμα των διατροφικών διαταραχών, τόσο για τις σωματικές όσο και για τις ψυχικές επιπτώσεις που έχουν. Ηρθα σε επαφή με άλλους και συνθέσαμε ένα παζλ», αναφέρει.

Από τότε έχει δημιουργήσει ένα δικό της blog στο οποίο δίνει συμβουλές και προβάλλει υγιείς εικόνες και μηνύματα που «πολεμούν» την ανορεξία. Μέσα από την δική της ιστορία προσπαθεί να δώσει ώθηση σε άλους ανθρώπους να κάνουν αυτό που κατάφερε εκείνη, να βγουν ζωντανοί.

«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 5
«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 6
«Δεν ήθελα να είμαι το ανορεξικό κορίτσι» - Τα κατάφερε και δίνει συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νευρική ανορεξία instagram βοήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ