Περιμένουν την εγκύκλιο Σαββαΐδου τα ιδιωτικά σχολεία για τον ΦΠΑ - iefimerida.gr

Περιμένουν την εγκύκλιο Σαββαΐδου τα ιδιωτικά σχολεία για τον ΦΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εγκύκλιο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που θα καθορίζει ποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα υπάγονται στο 23% και τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης αυτού περιμένουν τα ιδιωτικά σχολεία και ΙΕΚ.

Τα ιδιωτικά σχολεία, που αναμένουν την εγκύκλιο για τον τρόπο εφαρμογής του ΦΠΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία δημιουργεί προβλήματα και στις οικογένειες μαθητών και παιδιών.

Στην εγκύκλιο θα διευκρινίζεται ποια σχολεία θα μείνουν εκτός από το 23%, με το νόμο να προβλέπει πως δεν θα συμπεριλαμβάνονται οργανισμοί που:

  • Δεν έχουν ως σκοπό τη συστηματική επιδίωξη του κέρδους, τα ενδεχόμενα δε κέρδη τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διανέμονται, αλλά να διατίθενται για τη διατήρηση ή τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Η διοίκηση και διαχείριση των εν λόγω οργανισμών πρέπει να ασκείται ουσιαστικά χωρίς μισθό, από πρόσω- πα που δεν έχουν, είτε αυτά τα ίδια είτε μέσω τρίτων προσώπων, άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από τα αποτελέσματα της εκμετάλλευσης των σχετικών δραστηριοτήτων.
  • Οι τιμές τους πρέπει να είναι κατώτερες από αυτές που καθορίζονται για ανάλογες πράξεις εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες υπόκεινται στο ΦΠΑ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ