Βενιζέλος: Δεν θα έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές, πάμε σε μεγάλες συνεργασίες - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν θα έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές, πάμε σε μεγάλες συνεργασίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο Β του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε επικίνδυνο ψέμα και πολιτικά και οικονομικά, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την καταστροφή στην οικονομία που έχει επιφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τα capital controls "έναν τεράστιο οικονομικό αποκλεισμό".

Εκτίμησε ότι "καραδοκεί το grexit" ενώ μίλησε για την ανάγκη συμπαράταξης του ευρωπαικού μετώπου, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τον Αλέξη Τσίπρα: " Το ευρωπαικό μέτωπο είναι ευρωπαικό δεν είναι αντιτσιπρικό" είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε δηκτικά: " Ο κ. Τσίπρας προσήλθε στις θέσεις μας τον καλωσορίζουμε".

Ο κ. Βενιζέλος, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για σωρεία ψευδών και διερωτήθηκε "δε θα ζητήσει κανείς συγγνώμη από τον λαό";

Δήλωσε δε επ αυτού, ότι ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως "συγγνωμη για τις ανακολουθίες του ΠΑΣΟΚ" σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει τεράστια ευθύνη.

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή γιατί μπορεί να λειτουργήσει σαν εγγυητής και καταλύτης για κάτι μεγαλύτερο. Το ιδεώδες θα ήταν η κυβέρνηση να συγκροτηθεί με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, υπερθεματίζοντας την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

Χαρακτήρισε ωστόσο τον ΣΥΡΙΖΑ "νεομνημονιακό" και "κρυπτομνημονιακό", εκτιμώντας ότι "κλείνει" το μάτι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για μετεκλογική συνεργασία. Σενάριο πάντως που ανέφερε ως "εφιαλτικό".

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κάλπες δεν θα βγάλουν αυτοδυναμία και θα επιβάλλουν μεγάλες συνεργασίες.

"Οι μεγάλες ιστορικές αποφάσεις είναι στην πλειονότητά τους λανθασμένες" δήλωσε με νόημα κληθείς να σχολιάσει το τί θα συμβεί εάν σφάλλει στην επιλογή του ο λαός και πρόσθεσε ότι: "Αυτοδυναμία θα σήμαινε ανακύκλωση του Grexit".

Ο κ. Βενιζέλος πάντως διέψευσε τα σενάρια ότι θα ηγηθεί νέου κόμματος και δήλωσε ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

"Αν ήταν να διαφυλάξω τη δική μου διαδρομή θα είχα προστατεύσει τον εαυτό μου κρατώντας τον έξω από τους τριγμούς της τελευταίας πενταετίας", είπε.

Την πόρτα κλειστή κράτησε για ακόμη μια φορά στον Γ. Παπανδρέου, καθώς σε σχετική ερώτηση παρέπεμψε στις αποφάσεις του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενιζέλος ΠΑΣΟΚ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ