Τελεσίγραφο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ή δουλεύετε ή τη Δευτέρα απολύεστε» - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ή δουλεύετε ή τη Δευτέρα απολύεστε»

Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση «επιστρατεύει» τους απεργούς δημοτικούς υπαλλήλους στην καθαριότητα αφού ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, υπέγραψε σήμερα την επείγουσα υγειονομική διάταξη για τα σκουπίδια. Παράλληλα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί μέσα στο σαββατοκύριακο θα προχωρήσει στην κατάργηση όλων των οργανικών θέσεων στους τομείς καθαριότητας των Δήμων.

Η επείγουσα υγειονομική διάταξη δημοσιεύεται σήμερα το απόγευμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και έτσι μπορεί πλέον να τεθεί σε εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Όσοι απεργοί αρνηθούν να δουλέψουν αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές, αλλά και φυλάκιση.

Απόλυση για όσους δεν δουλέψουν

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα καταργείται το σύνολο των οργανικών θέσεων των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας αυτών των ΟΤΑ.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου και αποφασίστηκαν όλες οι τελικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκινήσει από σήμερα η αποκομιδή των σκουπιδιών όπως έχουν υποσχεθεί από χθες οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Χάρης Καστανίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.

Επιχείρηση ανακατάληψης από τα ΜΑΤ

Τα κυβερνητικά στελέχη θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό στη Βουλή προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και να δοθεί το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση ανακατάληψης των ΧΥΤΑ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια στιγμή. η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Ράικου, εξέδωσε τρίτη εισαγγελική εντολή για το θέμα των σκουπιδιών που έχουν πνίξει τις πόλεις. Η εισαγγελέας, ζητά να οδηγείται στο αυτόφωρο όποιος θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ