Η Ζωή ξαναζητά τη βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα στη Βουλή! - iefimerida.gr

Η Ζωή ξαναζητά τη βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα στη Βουλή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το «όχι» που εισέπραξε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να παραστεί στην επιροπή όπου θα συζητούνταν το θέμα της Siemens.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής, στην οποία έδωσαν το παρόν μόνο η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος, αναφερόμενη στην επιστολή Στουρνάρα και εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων.

Βίαιη προσαγωγή

«Μπορούμε να διατάξουμε τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, αν συνέλθει η επιτροπή», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι όσοι δεν παρίστανται εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία (δεδομένου ότι παρίσταται μόνο η Ζωή και δύο μέλη ακόμη δεν υπάρχει απαρτία και δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις).

Η κυρία Κωνσταντοπούλου με αφορμή την κλήτευση του κ. Στουρνάρα εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι βαριά η ευθύνη το να συμπράξει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο να μην εξεταστεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (δεδομένου ότι απουσίαζαν από την επιτροπή οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος).

Η πρόεδρος της Βουλής, είπε ακόμη, εμμέσως για τον κ. Στουρνάρα ότι ψεύδεται όταν επικαλείται φόρτο, αφού όπως είπε η Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με την παραπολιτική στήλη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο κ. Στουρνάρας είναι στο σπίτι του στην Σύρο. Είπε ακόμα ότι ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται σαν να έχει μια ιδιότυπη ασυλία. Είπε ακόμα ότι η Νάντια Βαλαβάνη ως πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, της τηλεφώνησε και της ζήτησε να παραστεί σε αυτή τη συνεδρίαση και όταν όμως κάλεσε τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Μαντά, εκείνος αρνήθηκε να το δεχθεί. Μίλησε για συστηματική παρεμπόδιση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης της είχε πει στο διάδρομο, αναφερόμενος στην εξέταση Στουρνάρα, «μην τον ζορίζεις». «Του είπα κάνω πως δεν το άκουσα. Ενημέρωσα τον Τσίπρα και μου είπε οτι εξεπλάγην και δεν ξέρει τίποτα. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον συνταγματολόγο Νίκο Αλεβιζάτο λέγοντας ότι υπερασπίζεται τον Γιάννη Στουρνάρα. «Τιμή για μένα να με χτυπά ο Αλεβιζατος. Το σύστημα Σημίτη αισθάνεται άσχημα οταν ανοίγει το καπάκι», προσέθεσε και θυμήθηκε ότι όταν ήταν φοιτήτρια ο κ. Αλεβιζάτος συστεγαζόταν στο ίδιο γραφείο με τον κ. Παυλόπουλο, στο πανεπιστήμιο.

Νέα απρέπεια κατά του ΠτΔ

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αποκαλώντας τον δυστροπούντα. Κι αυτό γιατί δεν έχει αποστείλει στην Βουλή, τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Επίθεση στην Αυγή

Από τα βέλη της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε η εφημερίδα Αυγή, την οποία κατήγγειλε ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημοσίευσε ένα κείμενο που φέρεται όπως είπε να εκφραζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε πλαστό γιατί όπως είπε δεν εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε όμως η κα Κωνσταντοπούλου, το Προεδρείο της Κ.Ο. αποτελείται από τον Αλέξη Τσίπρα, την ίδια, τον κ. Μητρόπουλο, τον κ. Μπαλάφα και την κα Χαραλαμπίδου - που όμως πήγε στον Λαφαζάνη, τον κ. Μαντά, τον κ. Αθανασίου, τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και τους 3 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: Φίλης, Γεροβασίλη και Πετράκος. Και όλοι οι παραπάνω και άλλοι πολλοί δεν συνεδρίασαν ούτε και κάποιοι αντικαταστάθηκαν, οπότε με άλλα λόγια δεν εκφράζει την Κ.Ο. η ανακοίνωση.

Η κα Κωνσταντοπούλου προκειμένου να αποδείξει ότι η ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλαστή αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επαφές που είχε με όλα τα μέλη του προεδρείου και ζήτησε την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Βουλή θα λειτουργήσει μέχρι την τελευταία ημέρα και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τον εκπροσωπούν. Και ότι μείνει από το κουφάρι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ». Και για το τέλος η πρόεδρος της Βουλής επιφύλαξε μια ακόμη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να υποκύψω σε μαφιόζικα πρωτοσέλιδα και μαφιόζικες επιθέσεις ούτε προς το πρόσωπό μου, ούτε προς την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ