Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015 με πολιτισμό και μουσική - iefimerida.gr

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015 με πολιτισμό και μουσική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει ποιές θα είναι οι φετινές εκδηλώσεις σε περισσότερους από εκατό αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη χώρα, τη μέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο, 29/8.


Συναυλίες, προβολές ταινιών, θέατρο σκιών και άλλα θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις, ξεναγήσεις μέχρι και αστροφυσική παρατήρηση πανσελήνου θα περιλαμβάνονται μεταξύ των εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά οι χώροι που θα είναι ανοικτοί ως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο είναι:

Αττική

Tο Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με tango argentinο. Στον προαύλιο χώρο χορογραφίες tango θα παρουσιάσουν διεθνείς καλλιτέχνες και στη συνέχεια κοινό και επισκέπτες καλούνται να χορέψουν στους ρυθμούς του tango, με μουσική από την ορχήστρα του Μάριου Στρόφαλη. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος από τις οκτώ το βράδυ θα είναι ελεύθερη.

Σούνιο: Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νομισματικό Μουσείο: Βραδιά τζαζ και σουίνγκ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με την η Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη.

Μουσικές από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσουν στο μικρό θέατρο έξω από τον Κεραμεικό το σύνολο, Μουσικά Εικονογραφημένα.

Στην Ελευσίνα (Σαβίνα Γιαννάτου), στη Βραυρώνα (βραδιά τζαζ με τον Δημήτρη Βασιλάκη) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Δεκάδες εκδηλώσεις θα γίνουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και φορέων. Στο Κάστρο της Καλαμάτας προβολή της ταινίας του Φελίνι, «Στο φως του φεγγαριού», στην Αμφίπολη, συναυλία Θάνου Μικρούτσικου με Γιάννη Κότσιρα και Αφροδίτη Μάνου, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ, «Μελωδία της Ευτυχίας», Δημήτρης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Δάρρα στο Αγρίνιο – θέατρο Στράτου, Παντελής Θαλασσινός στον αρχαιολογικό χώρο Προέρνας – Δομοκός και πολλές άλλες.

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015 με πολιτισμό και μουσική  | iefimerida.gr 0

Ειδικότερα, στις 29 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσουν κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης μετά μουσικής.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις Ιστορίες της Σελήνης, που θα αφηγηθούν οι αρχαιολόγοι και οι ξεναγοί του μουσείου, στους επισκέπτες, με μουσική συνοδεία.
Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα) όπως και οι αφηγήσεις των Ιστοριών που θα διαρκέσουν από τις 20.30 ως τις 22.30.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Μουσείου: www.namuseum.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ