Αποκάλυψη Θεοδωράκη: Ο Τσίπρας στις 6 Ιουλίου δεν είχε ακόμη αποφασίσει «Ευρώπη ή δραχμή» - iefimerida.gr

Αποκάλυψη Θεοδωράκη: Ο Τσίπρας στις 6 Ιουλίου δεν είχε ακόμη αποφασίσει «Ευρώπη ή δραχμή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Τσίπρας στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου – αμέσως μετά το δημοψήφισμα- ήταν ακόμη στην φάση του εκκρεμούς: Ευρώπη ή δραχμή».


Την αποκάλυψη αυτή κάνει μιλώντας στην Καθημερινή ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ας σημειωθεί ότι μόλις προχθές η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να βγουν τα πρακτικά της συνάντησης, πράγμα όμως που αρνήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ο πλήρης διάλογος του δημοσιογράφου με τον Σταύρο Θεοδωράκη επί του θέματος είναι ο εξής:


Χαρακτηρίσατε «τραγική επιλογή για τη χώρα» την απόφαση του κ. Τσίπρα να πάμε σε εκλογές και προσθέσατε ότι η κυβέρνηση του έχει διαλύσει τη χώρα. Μήπως τελικά σφάλατε με την εμπιστοσύνη που του δείχνατε το τελευταίο διάστημα;
Θεοδωράκης: Νομίζω, κ. Ζούλα, ότι μπερδεύετε δύο διαφορετικά πράγματα. Εμάς ποτέ δεν μας γοήτευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα όμως ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Δεν υπήρχε, λοιπόν, άλλος δρόμος από το να του πούμε: «μη φοβάσαι το κόμμα σου, εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη». Το είπαμε πρώτοι χωρίς περιστροφές και μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα.


Και “εκτιμώντας” αυτή τη στήριξή σας ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμα της Πέμπτης μίλησε με απαξίωση για όσους δήλωναν διατεθειμένοι να ψηφίσουν όποια συμφωνία και αν τους έφερνε…
Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας μοιάζει με αυτόν που σου ζητάει δανεικά γιατί δεν έχουν να φάνε τα παιδιά του, του τα δίνεις και μετά σε κατηγορεί επειδή μέθυσε με τα λεφτά που του έδωσες. Αλλά αυτή η επίδειξη αχαριστίας δεν μας επηρεάζει. Άλλωστε αν απαντούσαμε στη λάσπη που τρώμε καθημερινά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλη μέρα λασπομαχίες θα είχαμε.


Επιμένετε, λοιπόν, ότι καλώς στηρίξατε με τόσο σθένος τον κ. Τσίπρα;
Θεοδωράκης: Με σθένος, όχι. Με πατριωτικό σθένος, ναι. Έχετε αναλογισθεί που θα βρισκόταν η χώρα αν η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη του δημοψηφίσματος δεν είχε καταλήξει στο κοινό ανακοινωθέν; Αυτό είναι που άνοιξε ξανά τις πόρτες της Ευρώπης. Και μη θεωρείτε ότι η επιτυχία εκείνης της συνάντησης ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη στη φάση του εκκρεμούς. «Ευρώπη ή δραχμή». Αλλά δεν θέλω να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ