Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληκτοι είδαν οι κάτοικοι των Δρυμάδων τις τοπικές αρχές να κατεδαφίζουν τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.

Η δημοτική αστυνομία υπό την παρουσία του δημογέροντα Αλέξη Μάρκου προέβη στην κατεδάφιση, με το δημαρχείο αργότερα να διαρρέει πως υπήρχε ρητή εντολή, διότι ο ναός ήταν χτισμένος επάνω σε πολιτιστικό μνημείο της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, οι κάτοικοι των Δρυμάδων δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια να βλέπουν την κατεδάφιση του ναού τους και ξεκίνησαν την αποκατάστασή του.

Οπως αναφέρει το himara.gr, μετά από πολύωρη εργασία και ταυτόχρονη περιφρούρηση του χώρου ώστε να μην ξαναρχίσουν την κατεδάφιση οι δημοτικές αρχές, οι εργασίες σε λίγη ώρα θα ολοκληρωθούν και ο Ναός του Αγίου Αθανασίου θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, η αστυνομία εκτελώντας εντολές τους δημάρχου, προσέγγισε αρκετές φορές τον χώρο του Ναού εκτοξεύοντας απειλές για ποινικές διώξεις και προσαγωγές σε όσους εργάζονταν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι αλβανικές αρχές γκρεμίζουν χριστιανικό ναό στη Χιμάρα - Εντονη η αντίδραση των κατοίκων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ