«Βόμβα» από Κουρουμπλή: Θέλουμε μικτό σύστημα Υγείας - Να ξεφύγουμε από τις ιδεοληψίες μας - iefimerida.gr

«Βόμβα» από Κουρουμπλή: Θέλουμε μικτό σύστημα Υγείας - Να ξεφύγουμε από τις ιδεοληψίες μας

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δήλωση-έκπληξη έκανε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας.

Στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο επισκέφθηκε για να τον ενημερώσει για θέματα Υγείας και το μεταναστευτικό, ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και σημείωσε: « Νομίζω όμως ότι αν ξεπεράσουμε και εμείς κάποιες αγκυλώσεις ιδεολογικές, ότι πρέπει όλοι να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ένα μικτό σύστημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορούμε και μέχρι τέλος του 2015 να στήσουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας που είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσεις πραγματικά να πεις ότι έχεις ένα σύστημα».

Οπως εξήγησε «αν δεν αναχαιτίσεις πρωτογενώς τον πολίτη να μην προστρέχει στα νοσοκομεία, αυτή η εικόνα που έχουμε στα νοσοκομεία είναι ακριβώς γιατί δεν υπάρχει αυτός ο μηχανισμός στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Προανήγγειλε μάλιστα ότι «μέσα στο 2015 μπορούμε να προχωρήσουμε αυτά τα ζητήματα».

Για το μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο υπ. Υγείας, που μόλις επέστρεψε από την περιοδεία του στη Λέσβο, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους: «Το Μεταναστευτικό απειλεί να μας πνίξει ως χώρα. Οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει είναι εκρηκτικές» επεσήμανε. «Δεν αντέχουμε πλέον ως χώρα. Εκείνο που διαπίστωσα στη Μυτιλήνη είναι ότι ο κόσμος, παρότι τους βλέπει και θέλει να τους βοηθήσει, μπαίνουν στο νησί από όλες τις πλευρές. Φανταστείτε λοιπόν αύριο οι δουλέμποροι να αποφασίσουν να ρίξουν 10.000 κόσμο σε μια-δυο μέρες. Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση;» διερωτήθηκε και ζήτησε να εξαντληθούν οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε την πρότασή του να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής, που θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό καθώς «δυστυχώς, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της Μετανάστευσης και ιδίως στο ζήτημα του Ασύλου, όπως επίσης και στο θέμα της Υγείας δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ