«Διακήρυξη ανεξαρτησίας» της Θράκης έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης - iefimerida.gr

«Διακήρυξη ανεξαρτησίας» της Θράκης έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως άλλος...Τόμας Τζέφερσον ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην οποία έκανε λόγο για ανεξάρτητο κράτος στη Θράκη.

«Η καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται στη Θράκη, όχι γιατί βρίσκεται γεωστρατηγικά σε κάποιο σημείο πολύ επικίνδυνο αλλά γιατί η Θράκη βρίσκεται ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς, ανάμεσα σε 2 ηπείρους, σε 2 χώρες. Η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σοκάρωντας την κοινή γνώμη.

Ο κ. Λαμπράκης στην ομιλία του προσπάθησε να θίξει (με άκομψο τρόπο όπως αποδείχθηκε) το ζήτημα της εγκατάλειψης της περιφέρειας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Εσείς εκεί στην Αθήνα μη σκεφθείτε να κάνετε όλο τον Έβρο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι που λέγετε Θράκη, που λέγεται Έβρος» τόνισε στη συνέχεια αφήνωντας εμβρόντυτο το κοινό που τον παρακολουθούσε.

Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποστήριξε πως αυτό είναι μια πραγματικότητα που η Θράκη βιώνει από το 1989 εξαιτίας της αποβιομηχανοποίησής της.

«Σήμερα [η Θράκη] είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή, αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν» κατέληξε ο κ. Λαμπάκης.

Τι απαντά ο ίδιος

Παρά τη δρυμεία κριτική που του ασκήθηκε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν ανακάλεσε και υποστήριξε πως αυτά που είπε είναι αυτά που ο ίδιος πιστεύει.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω τη δυναμική για να μας προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθο αυτό τόπο. Δεν είπα θα την κάνω εγώ ανεξάρτητη. Είπα ότι η εγκατάλειψη από την Αθήνα θα την κάνει ανεξάρτητη από τις ξένες δυνάμεις μέσω της οικονομικής υποδούλωσης» σχολίασε ο κ. Λαμπάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM

«Θέλω να εστιάσω στο ότι θα χάσουμε τη Θράκη. Με όσα είπα εννοώ ότι επιβουλεύονται τη Θράκη λόγω εγκατάλειψης. Για τα περί "ανάμεσα σε δύο χώρες" αναφερόμουν στη Βουλγαρία και την Τουρκία» διευκρίνισε στη συνέχεια.

Δειτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ