Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες]

CONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι προηγούμενοι 2.400 πρόσφυγες αναζητούν την τύχη τους στο κέντρο της πόλης, χωρίς τα στοιχειώδη, το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» έφερε στο λιμάνι του Πειραιά ακόμα 2.172 ψυχές.

Στις 19:30 το απόγευμα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

Στο λιμάνι είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί με απόλυτη ασφάλεια η αποβίβαση των προσφύγων.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Επίσης, ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία του, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταφερθούν στο σταθμό του τρένου και του προαστιακού.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν στο σιδηρόδρομο του ΟΣΕ στον σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο από όπου θα παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο όταν επιστρέψει εκ νέου στον Πειραιά πιθανότατα θα πραγματοποιήσει και νέο δρομολόγιο αυτή τη φορά για τη Μυτιλήνη.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στον Πειραιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες «Ελ. Βενιζέλος» Πειραιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ