Ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Απαλλαγμένος από συντηρητικά κατάλοιπα - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Απαλλαγμένος από συντηρητικά κατάλοιπα

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «ανακουφισμένος» από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στην δίωρη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει ένα «ευκρινές πολιτικό στίγμα, απαλλαγμένο από τα συντηρητικά κατάλοιπα και αυταπάτες».

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση ανέφερε πως ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες.

Κατηγόρησε τον Π. Λαφαζάνη ότι κινείται σε μια... εικονική πραγματικότητα. «Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», δήλωσε, πετώντας το «γάντι» στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Οπως αποφασίστηκε την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα υπάρχει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ