«Εμφύλιος» στo oλλανδικό κοινοβούλιο για το ελληνικό μνημόνιο - iefimerida.gr

«Εμφύλιος» στo oλλανδικό κοινοβούλιο για το ελληνικό μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ολλανδικό κοινοβούλιο έγινε το πέμπτο στη σειρά που ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με την απόρριψη της πρότασης μομφής κατά της νέας συμφωνίας.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση που ζητούσε από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά το επικύρωσε.

Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 81 κατά έναντι 52 υπέρ στην 150μελή Βουλή. Ένα μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε τάχθηκε κατά του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, που δεν είναι καθόλου δημοφιλές μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Ρούτε εξήγησε πως δεν ήταν απαραίτητο να δοθεί και επισήμως η έγκριση από το Κοινοβούλιο, αλλά ήταν δύσκολο γι' αυτόν να υπογραφεί η συμφωνία χωρίς την επικύρωση από την πλειοψηφία των νομοθετών.

«Κάποιοι θέλουν το Grexit για να καταστρέψουν το ευρώ» δήλωσε με νόημα νωρίτερα στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, και Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, Γερούν Ντάισελπμπλουμ, προτρέποντας τους Ολλανδούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ