Κατρούγκαλος: Να επιστρέψουν αμέσως οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Να επιστρέψουν αμέσως οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μπορούν να επανέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός αναφέρει πως ισχύουν τα άρθρα του σχετικού νόμου (4325/2015) καθώς και πως η επαναφορά των εν λόγω υπαλλήλων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού αυτή έχει συνυπολογιστεί στο συνολικό αριθμό που προβλέπεται για τις φετινές προσλήψεις.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κατρούγκαλος ζητά να δημοσιευθούν άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπουργείου.

Πρόκειται για 300 δημοσίους υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήδη ο προκάτοχος του κ. Κατρούγκαλου Πάνος Σκουρλέτης είχε προχωρήσει το θέμα, ωστόσο έμενε η δημοσίευση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ