Το τούνελ που έσκαψαν οι κρατούμενοι στην Κέρκυρα για να αποδράσουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Το τούνελ που έσκαψαν οι κρατούμενοι στην Κέρκυρα για να αποδράσουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mια ανάσα, 10 με 15 εκατοστά, περίπου, πριν ολοκληρώσουν το σχέδιό τους και βγουν στην... επιφάνεια βρίσκονταν οι βαρυποινίτες των φυλακών Κερκύρας που επί μήνες έσκαβαν τεράστιο τούνελ με σκοπό να αποδράσουν, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Ενας σκύλος το πρωί του Σαββάτου, όμως, τους χάλασε τα σχέδια!

Το τεράστιο τούνελ ανακαλύφθηκε περίπου στις 10 το πρωί, όταν στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα απο τις φυλακές και στο οποίο θα κατέληγε η σύραγγα που είχαν σκάψει οι κρατούμενοι, ένας πολίτης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Σύμφωνα με τον MEGA, ο σκύλος πήγαινε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έφευγε από εκεί. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του τετράποδου φίλο του και τότε άκουσε θορύβους κάτω από την άσφαλτο. Απορημένος, ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών για να δουν όλοι μαζί τι συνέβαινε.

Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το σχέδιο των κρατουμένων που σχεδίαζαν απόδραση αλά «Prison Break».

Το τούνελ που έσκαψαν οι κρατούμενοι στην Κέρκυρα για να αποδράσουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οσον αφορά τις λεπτομέρειες της διάνοιξης του τούνελ που έρχονται στο φως, οι κρατούμενοι αφού έσκαβαν και προχωρούσαν στη διάνοιξη της σήραγγας, κατόπιν έπαιρναν το χώμα και το έθαβαν κάτω από τα κρεβάτια τους, ενώ από πάνω έβαζαν κουβέρτες για να μην φαίνεται! Στην πτέρυγα των κρατουμένων που οργάνωναν την απόδραση, στα πέντε από τα έξι κελιά βρέθηκε χώμα ενώ στο έκτο η... πύλη του τούνελ. Χώμα, επίσης, βρέθηκε και σε τέσσερα ακόμη κελιά από τα συνολικά εννέα στον επάνω όροφο της πτέρυγας Ζ'.

Το τούνελ που έσκαψαν οι κρατούμενοι στην Κέρκυρα για να αποδράσουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν την τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το κελί που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα (από ταπεράκια μέχρι ανεμιστήρες) με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τούνελ είχε μήκος 15 μέτρα και βάθος ένα μέτρο.

«Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης. Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.

Η μεγάλη απόδραση πριν 19 χρόνια

Πριν 19 χρόνια, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες (!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση! Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τούνελ Κέρκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ