Ξύλο και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στην Κω [εικόνα] - iefimerida.gr

Ξύλο και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στην Κω [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες άγριες συμπλοκές έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, μεταξύ μεταναστών, σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Στις εικόνες που κατέγραψε το Reuters και οι οποίες κάνουν εδώ και λίγα λεπτά το γύρο του κόσμου, έξω από το Α.Τ. Κω όπου συνωστίζονται μετανάστες περιμένοντας να πάρουν τα χαρτιά τους, εμφανίζονται κάποιοι από αυτούς να ξυλοκοπούν ανελέητα έναν άνδρα, τον οποίο έχουν ρίξει στο έδαφος και να ακολουθεί γενικευμένη σύρραξη, αφού πολλοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώ εκτοξεύοντα και πέτρες. Οι συμπλοκές κράτησαν για μια ώρα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

Ξύλο και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στην Κω [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Φωτογραφίες: Reuters

«Μας αγνοούν επιδεικτικά», λέει ένας Πακιστανός πρόσφυγας για τις αρχές του νησιού, «λες και δεν είμαστε άνθρωποι». «Στο χώρο όπου είμαστε συγκεντρωμένοι δεν υπάρχει ρεύμα, δεν έχουμε νερό και τρόφιμα», συμπληρώνει. «ΟΚ, ας μη μας δώσουν φαγητό, ας μην έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Θέλουμε τουλάχιστον να μας δώσουν τα χαρτιά μας και να φύγουμε από το νησί», καταλήγει.

Στο νησί έχει καταπλεύσει από χθες το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο προς το παρόν παραμένει άδειο, ενώ από το βεράδυ αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 μετανάστες. Συγκεκριμένα, η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το πρωί εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη κυβερνητικών οργανώσεων, στελέχη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατά περιόδους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

3.000 μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντωμεταξύ, περίπου 3.000 είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένοντας να βρουν εισιτήρια με τα πλοία της γραμμής που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στον Πειραιά.
Νωρίς σήμερα το βράδυ έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου BLUE STAR 2 θα μεταφέρει 1.700 από αυτούς οι οποίοι όμως θα αντικατασταθούν με άλλους τόσους που βρίσκονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, το οποίο και είναι υπερπλήρες. Τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο έχουν αυξηθεί πολύ, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2.000 προσφύγων σε ένα 24ωρο.

Στο χώρο του λιμανιού, στα Μπλόκια, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άλσος Τσαμάκια ζουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όλοι όσοι αποχωρούν από το Κέντρο πρώτης υποδοχής. Κοντά και όλοι όσοι συλλαμβάνονται και οι οποίοι οδηγούνται σε παραπλήσιο χώρο στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης όπου και γίνεται η πρώτη καταγραφή μέχρι να οδηγηθούν στο Κέντρο πρώτης υποδοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κως μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ