Η σημαία των ΗΠΑ κυματίζει στην Κούβα -Για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια στην πρεσβεία στην Αβάνα - iefimerida.gr

Η σημαία των ΗΠΑ κυματίζει στην Κούβα -Για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια στην πρεσβεία στην Αβάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από 54 χρόνια, τρεις πεζοναύτες αναγκάστηκαν να υποστείλουν τη σημαία των ΗΠΑ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.

Την Παρασκευή, για πρώτη φορά από το 1961, έγινε η έπαρση της αστερόεσσας, από τους ίδιους- βετεράνους πλέον- πεζοναύτες, εκδήλωση για την οποία ταξίδεψε στην Κούβα ο Τζον Κέρι.

«Ηταν μία συγκινητική στιγμή. Να βλέπεις τη σημαία να κυματίζει για τελευταία φορά στην Κούβα. Ηξερες ότι δεν ήταν σωστό. Το σκεφτόμουν κάθε βράδυ το τελευταίο διάστημα. Να τη δω ξανά να κυματίζει εκεί. Σημαίνει πολλά», είπε ένας από τους τρεις πεζοναύτες, ο Μάικ Ιστ.

Ο Τζον Κέρι είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Κούβα τα τελευταία 60 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι μία πραγματικά ιστορική στιγμή. Συμβολίζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μετά από 54 χρόνια», είπε ο Κέρι στην τελετή πριν από την έπαρση της σημαίας, μιλώντας στον κόσμο τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ισπανικά.

Βέβαια, θα χρειαστούν να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να σβήσει το παρελθόν. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έκανε ο Φιντέλ Κάστρο την Πέμπτη, με άρθρο του, με αφορμή τα 89α γενέθλιά του. Σε αυτό, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας τόνισε τη ζημιά που προκάλεσε στην Κούβα το αμερικανικό εμπάργκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Κούβα σημαία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ