Τελεσίγραφο Τσακαλώτου και άγριος καβγάς με Μεϊμαράκη - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Τσακαλώτου και άγριος καβγάς με Μεϊμαράκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τελεσίγραφο έκανε λόγο στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει στο Eurogroup με ψηφισμένη την συμφωνία και τις τροπολογίες.

«Τα πράγματα είναι απλά. Στις 16:00 υπάρχει Eurogroup. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα, με ψηφισμένη την δανειακή σύμβαση» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Εάν δεν υπάρχουν αυτά, μαζί με τις τροπολογίες, δεν θα υπάρχει απόφαση από το Eurogroup και θα πάμε στη διαδικασία του δανείου-γέφυρα. Εάν πάμε χωρίς ψηφισμένα μέτρα, όπως έχω εγώ συμφωνήσει, τότε το πρώτο Κοινοβούλιο, εκείνο της Φινλανδίας θα απορρίψει τη συμφωνία και θα ξεκινήσει διαδικασία δανείου γέφυρα» σημείωσε.

Ενταση με τον πρόεδρο της ΝΔ

Επικράτησε ένταση ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν διάβασαν τι λέει η συμφωνία για τη δημόσια υγεία, καθώς προφανώς δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και γι' αυτό δεν ενδιαφέρονται.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και υπήρξε, μάλιστα, και παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη που ζήτησε από τον υπουργό να είναι πιο σεμνός και συμπλήρωσε: «Δεν θα μας προκαλείτε. Αν θέλετε και να μας προκαλείτε και να το ψηφίσουμε, δεν γίνονται και τα δύο. Αν μας προκαλείτε θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ