Το SMS του Σουλτς στον Τσίπρα: Θα καλέσω τη γερμανική βουλή να στηρίξει τη συμφωνία - iefimerida.gr

Το SMS του Σουλτς στον Τσίπρα: Θα καλέσω τη γερμανική βουλή να στηρίξει τη συμφωνία

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα υπέρ της συμφωνίας πήρε από τη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας.


Με SMS που έστειλε στον πρωθυπουργό, ο Μάρτιν Σουλτς τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καλέσει δημοσίως την γερμανική κυβέρνηση, την γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία. Μάλιστα, ανέφερε στον κ. Τσίπρα ότι αυτή η κίνηση είναι σε συνεννόηση με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Λίγο νωρίτερα, ο Μάρτιν Σουλτς πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι απόψεις του υπουργού Οικονομικών για τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε στο ελληνικό ζήτημα, είναι προσωπικές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε επίσης ότι οι απόψεις του Σόιμπλε σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού που στηρίζει την Ανγκελα Μέρκελ.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Σουλτς δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στους κόλπους του SPD οι δηλώσεις Σόιμπλε έχουν προκαλέσει σφοδρή ενόχληση. Παράλληλα σημείωναν ότι τόσο ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ όσο και ο Σουλτς τάσσονται σαφώς υπέρ της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας και απολύτως κατά οποιασδήποτε ιδέας περί προσωρινού «δανείου γέφυρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ