Χρηματιστήριο: «Πετάνε» οι τράπεζες μετά τη συμφωνία - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: «Πετάνε» οι τράπεζες μετά τη συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - δανειστών αποτυπώνεται σήμερα και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά και αυτή την ώρα (14:43) ενισχύεται σε ποσοστό 1,57%, στις 701,09 μονάδες, με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν (+14,29% η Attica Bank, +7,94% η Eurobank, +8,10% η Εθνική, +12,20% η Πειραιώς, +11,85% η Alpha Bank).

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι τη δυναμική ανόδου του ελληνικού Χρηματιστηρίου φαίνεται πως επηρεάζει και η κατά 2% υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, του γιουάν, από την κυβέρνηση της χώρας. Μια υποτίμηση η οποία επιδρά σαφώς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται με απώλειες.

Καλή εικόνα στα ομόλογα

Η επιτευχθείσα συμφωνία, όμως, έχει ορατά αποτελέσματα και στην αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αποκλιμακώνονται.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού τριετούς ομολόγου υποχώρησε στο 16,20% (από 18,96% χθες), ενώ το 5ετές κινείται 10% χαμηλότερα, στο 14,50%, έναντι 16,11% τη Δευτέρα.

Οσο για το ελληνικό 10ετές, υποχωρεί στο 10,22%, από 11,37%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ