Handelsblatt: Στα 90 δισ. ευρώ εκτιμά το ΔΝΤ το νέο δάνειο - iefimerida.gr

Handelsblatt: Στα 90 δισ. ευρώ εκτιμά το ΔΝΤ το νέο δάνειο

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλότερο από ό,τι υπολόγιζαν οι Ευρωπαίοι θα είναι το νέο δάνειο που θα χρειαστεί η Ελλάδα, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ υπολογίζει το νέο πρόγραμμα στα 90 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, δηλαδή μεγαλύτερο από τα 82-86 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν οι Ευρωπαίοι ότι θα απαιτηθούν για την κάλυψη των ελληνικών χρηματοδοτικών αναγκών ως τα τέλη του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη είναι στον «αέρα» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς το Ταμείο θέτει ως απαράβατο όρο για αυτό την ελάφρυνση χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι Ευρωπαίοι.

Από την άλλη, το Reuters αναφέρει ορισμένοι εταίροι εμφανίζονται πλέον διστακτικοί για το μέγεθος του νέου πακέτου διάσωσης, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας που αντιμετωπίζουν για την προοπτική νέας στήριξης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ νέο πρόγραμμα δάνειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ