Γιατί μας αρέσει ακόμα κι όταν δεν μας αρέσει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ; - iefimerida.gr

Γιατί μας αρέσει ακόμα κι όταν δεν μας αρέσει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ;

Πέδρο Αλμοδόβαρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Το Δέρμα που Κατοικώ», ένα ξεχωριστό workshop - με τίτλο «Γιατί Μας Αρέσει Ακόμα Κι Όταν Δεν Μας Αρέσει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ;» - θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Η ψυχίατρος Ευτυχία Γιομελά, ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, ο μεταφραστής Νίκος Πρατσίνης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Το Δέρμα Που Κατοικώ", Γιαν Κορνέτ, συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο κριτικός του Αθηνοράματος Χρήστος Μήτσης, όπου θα προσπαθήσουν να χαρτογραφήσουν τον Ισπανό σκηνοθέτη, αναζητώντας μερικά από "τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα (ισπανικά) όνειρα".


Τα θέματα των εισηγήσεων:
Ο κινηματογράφος: Γιατί το σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ δε θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς το σινεμά;
Η μουσική: Πώς οι νότες του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, του Ξαβιέ Κουγκάτ και του Γκαετάνο Βελόζο κάνουν τις εικόνες να χορεύουν.
Οι ηθοποιοί: Ο Αλμοδόβαρ στο πλατό και ο τρόπος με τον οποίο αποσπά αυτές τις συναρπαστικές ερμηνείες.
Οι ήρωες: Η κοινωνική πραγματικότητα, η σεξουαλικότητα, η θρησκεία, ο πόλεμος των φύλων... Από πού έρχονται όλες αυτές οι γυναίκες και οι άντρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης;
La Movida madrilène: Το πολιτιστικό κίνημα των 70s απ' όπου όλα ξεκίνησαν και πώς αυτό διαμόρφωσε την αλμοδοβαρική αισθητική.
Η "αλμοδοβαρική εικόνα": Από την ποπ αρτ στην movida madrilèna και σε όλα όσα έχουν διαμορφώσει τη συνολική αισθητική του Ισπανού σκηνοθέτη.


Στην νέα του ταινία, "Το Δέρμα που Κατοικώ", συνεργάζεται ξανά με τον Αντόνιο Μπαντέρας, είκοσι χρόνια περίπου μετά την ταινία "Δέσε Με", και εκπλήσσει, έχοντας επιλέξει να παρουσιάσει μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης, βασισμένη στο μυθιστόρημα "Mygale" του Τιερί Ζονκέ. Δίπλα στον Μπαντέρας συμπρωταγωνιστούν η Έλενα Ανάγια ("Μίλα Της") και η Μαρίζα Παρέδες ("Η Ζωή Είναι Ωραία").
Το workshop θα ξεκινήσει στις 18:30/ Περισσότερες πληροφορίες στο sgt.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ