Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή - iefimerida.gr

Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες.

Υλικά

  • 4 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
  • 4-5 ντοματίνια
  • 4-5 αυγά
  • 1 βαθύ ποιοτικό τηγάνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις ντομάτες, δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα
  • Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες
  • Πετάμε τη φλούδα που μένει
  • Τοποθετούμε το υλικό σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά
  • Βάζουμε και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν
  • Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
  • Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά
  • Σταδιακά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά
  • Οταν όλα τα υγρά σχεδόν χαθούν ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Με ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού
  • Η σάλτσα ντομάτας αρχίζει τότε να κοκκινίζει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά
  • Μένει στη φωτιά άλλα 5 λεπτά
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
  • Γυρίζουμε απαλά και ρίχνουμε αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, είναι έτοιμο
  • Να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερό
  • Σερβίρουμε και τότε βάζουμε πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού
  • Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές
Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ