Μακελειό στο Μαλί: 8 νεκροί σε ομηρεία σε ξενοδοχείο - iefimerida.gr

Μακελειό στο Μαλί: 8 νεκροί σε ομηρεία σε ξενοδοχείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι είναι νεκροί, εκ των οποίων οι 3 είναι στρατιωτικοί, 2 τρομοκράτες και ένας υπάλληλος του ΟΗΕ, σε ξενοδοχείο της πόλης Σαβαρέ στο κεντρικό Μαλί, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής σε κατάσταση ομηρείας.

Ο αριθμός των ομήρων παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος. Ένας εκπρόσωπος, ωστόσο, των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10.

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

Η ρωσική πρεσβεία στο Μπαμακό ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι και ένας Ρώσος πολίτης.

«Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία ότι ένας Ρώσος βρίσκεται στο ξενοδοχείο», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον επιτετραμμένο Τύπου της πρεσβείας, Βίκτορ Γκορέλοφ.

Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών είναι μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν πολλοί ξένοι υπήκοοι και εργαζόμενοι του διεθνούς οργανισμού, όπως ανακοίνωσε η ειρηνευτική αποστολή MINUSMA.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος του προσωπικού που σχετίζεται με τη MINUSMA σκοτώθηκε στην επίθεση», σημειώνει η ανακοίνωση

Ενας Ουκρανός υπήκοος, που κατάφερε να δραπετεύσει, δήλωσε πως κρατούνται τουλάχιστον 10 άτομα, όπως ανέφερε πηγή.

Σύμφωνα με τον άνδρα, πριν την επίθεση μαζί του ήταν ένας Ρώσος και τρεις Νοτιοαφρικανοί.

Οσον αφορά τους τρομοκράτες, ο Ουκρανός είπε στις αρχές πως ήταν «τέσσερις ή πέντε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλι ομηρεία ξενοδοχείο 8 νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ