Το υπουργείο Πολιτισμού «κλέβει» την Εφορία στην Κνωσό - Αποκαλύψεις από το ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Το υπουργείο Πολιτισμού «κλέβει» την Εφορία στην Κνωσό - Αποκαλύψεις από το ΣΔΟΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φοροδιαφυγή συνεχίζει να κάνει το δικό της σπριντ στα τουριστικά θέρετρα και δεν σχετίζεται μόνο με τον ιδιωτικό τομέα.

Το κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, φοροδιέφευγε σε καθημερινή βάση εδώ και πολύ καιρό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελίες τουριστών, πως δεν λάμβαναν αποδείξεις από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παριστάνοντας τους τουρίστες, παρακολούθησαν την κατάσταση και αποκάλυψαν «όργιο» φοροδιαφυγής σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα.

Πέρα από το ότι δεν έκοβαν αποδείξεις και κατέγραφαν το ποσό είσπραξης σε ένα βιβλίο, η ταμειακή μηχανή τους ήταν παράνομη, καθώς δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

Μετά από τις πιέσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι υποστήριξαν πως αυτό γίνεται χρόνια και πως δεν εκδίδουν αποδείξεις γιατί έχουν «άνωθεν εντολές», χωρίς να αποκαλύπτουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Συνολικά καταγράφηκαν 534 παραβιάσεις σε μόνο μία μέρα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη

Ο κ. Ξυδάκης ενημερώθηκε για το γεγονός και δήλωσε: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσείο Κνωσού φοροδιαφυγή ΣΔΟΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ