Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Καμπιάσο - Αυτό είναι το νέο αστέρι του Ολυμπιακού [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Καμπιάσο - Αυτό είναι το νέο αστέρι του Ολυμπιακού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο φτάνει στην Ελλάδα και αν όλα εξελιχθούν καλά στις ιατρικές εξετάσεις, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το iefimerida σας θυμίζει τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, γεννημένος το 1980, δεν άργησε να απασχολήσει τις ευρωπαϊκές δυνάνμεις. Η παρουσία του στα γήπεδα της χώρας του δεν πέρασε απαρατήρητη και η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πρώτη που του έδωσε το διαβατήριο στα χέρια για να περάσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ωστόσο η πρώτη του παρουσία στην Ισπανία δεν κράτησε πολύ και ο Καμπιάσο επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ιντεπεντιέντε, παίρνοντας μεταγραφή για τη Ρίβερ έπειτα από τρία χρόνια με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2002 σκοράροντας 12 γκολ σε 37 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 1997, έκανε παγκοσμίως γνωστό το όνομά του αφού μαζί με τους Αϊμάρ, Ρικέλμε και Σάμουελ, οδήγησε την εθνική Νέων της χώρας του στην κορυφή του κόσμου νικώντας την Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Καμπιάσο ήταν ο σκόρερ του ενός από τα δύο τέρματα στο τελικό 2-1.

Επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία όμως δεν κατάφερε ποτέ να αναδειχθεί σε ηγέτης. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Ιντερ, η οποία μετά από δύο χρόνια, του έδωσε φανέλα βασικού και αυτός εκτινάχθηκε με τους «νερατζούρι» φτάνοντας τελικά μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010. Πριν από αυτό, είχε προλάβει να γίνει το πρόσωπο της πόλης το 2007 όταν με ένα δικό του γκολ, η Ιντερ νίκησε τη Μίλαν.

Ενα χρόνο νωρίτερα, ήταν και ο πρωταγωνιστής σε ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, η Αργεντινή επικράτησε στο Γκελζενκίρχεν της Σερβίας με σκορ 6-0 και ο Καμπιάσο σημείωσε το 2ο τέρμα σκοράροντας έπειτα από 24 πάσες των συμπαικτών του.

Ο Καμπιάσο ήταν φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη σεζόν που η Ιντερ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Το δικό του γκολ απέναντι στην Τσέλσι στο «Σαν Σίρο» ήταν αυτό που έβαλε τις βάσεις για την σπουδαία πρόκριση στο δρόμο για τον τελικό.

Συνολικά μετράει περισσότερα από 500 συμμετοχές στους συλλόγους, τους οποίους έχει αγωνιστεί ενώ έχει σκοράρει 72 τέρματα αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος σε όλη του την καριέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ