Η ελληνική πρόταση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων - iefimerida.gr

Η ελληνική πρόταση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των εκπροσώπων των δανειστών θα βρίσκεται την Παρασκευή η τελική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega το τελικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει αύξηση κατά 5 χρόνια της ηλικίας εξόδου ανδρών και γυναικών σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που σήμερα είναι 50 ετών θα βγει στη σύνταξη στα 55 δηλαδή το 2020.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνηθεί να υπάρχει μεταβατικό στάδιο 2016 – 2021, ενώ η εφαρμογή θα αρχίσει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύει ότι το γενικό όριο συνταξιοδότησης είναι το 67ο έτος και για μειωμένη σύνταξη το 62ο έτος.

Αυτό που απομένει να αποσαφηνιστεί είναι το ποια θα είναι η κλιμάκωση στις ποινές (penalties) που θα έχει η τελική πρόταση η οποία θα επηρεάσει όλη την κλίμακα των ηλικιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ