Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κεντρική Κέρκυρα, στην περιοχή Μυρτιώτισσα, με τους πυροσβέστες να την θέτουν υπό έλεγχο το βράδυ της ίδιας μέρας.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας Απόστολος Βασδέκης, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της εξάπλωσης της πύρινης λαίλαπας, που έχει τυλίξει στις φλόγες της, αμέτρητα μέχρι στιγμής στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά εμφάνισε δύο μεγάλες εστίες, ενώ μάχη με τις φλόγες, στις δύσβατες περιοχές που φλέγονται, έδωσαν 20 πυροσβέστες, 7 υδροφόρες του δήμου και τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ καθώς και δύο μεγαλύτερα τύπου καναντέρ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας Απόστολο Βασδέκη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από μικρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. οχημάτων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή της Μυρτιώτισσας και τυλίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις φλόγες».

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η θαμνώδης έκταση στην περιοχή, αναζωπύρωσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, που έκαψαν τελικά τέσσερα Ι.Χ. οχήματα, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί από το υπαίθριο πάρκινγκ στη δασώδη έκταση.

Από τη μανία της πύρινης λαίλαπας φέρεται να μην κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή. Σύμμαχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας φαίνεται να είναι ο καιρός, με τον άνεμο να έχει κοπάσει κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα - Σύγκρουση αυτοκινήτων η αιτία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή φωτογραφιών: corfupress

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Κέρκυρα Μυρτιώτισσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ